Teknisk skribent

Är du passionerad när det kommer till språk och texter med ett stort tekniskt intresse?

I tjänsten som Teknisk skribent hos Skinnarängskvarn & Kraft spelar du en viktig roll för att göra kunskap tillgänglig. Det är ett varierande arbete med många personliga kontakter.

Vi söker nu dig som har några års erfarenhet av att arbeta som teknisk skribent och som har förmågan att förklara hur saker och ting fungerar på ett direkt och lättillgängligt sätt, så att alla kan förstå.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med att ta fram dokumentation, utbildningsmaterial, tekniska specifikationer och pedagogiska digitala lärobjekt. I tjänsten kommer du att vara drivande i insamlingen av nödvändig information för att skapa dokumentation för projekt. Dessutom kommer du att utveckla digitala lärobjekt och skapa innehåll som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen.

Ditt dagliga arbete sker oftast tillsammans med ditt team där du är involverad i hela processen, från faktainsamling till publicering.

Exempel på uppdrag du och teamet arbetar med:

 • Produktdokumentation
 • Kommunikation och samarbete
 • Utbildningsmaterial kring en produkt, tjänst och/eller process.
 • Sammanställning, strukturering och förbättring av befintligt material
 • Koordinering och projektledning

Våra uppdrag är varierande och finns inom säkerhetsklassade områden. Då arbetet kan omfattas av sekretess krävs svenskt medborgarskap och att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Att arbeta hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt!

Din profil

För den här rollen vill vi att du har 3-5 års arbetslivserfarenhet som Teknisk skribent.

Du bör du ha ett intresse för teknik, processer och komplexa projekt, en förmåga att leda och engagera dina projektmedlemmar. Som person stimuleras du av att arbeta i en organisation i förändring.

Vi ser att du är en självgående och strukturerad person med en vilja att driva, utveckla och påverka verksamheten. Mod, Affärsmässighet, Nyfikenhet, Driv och Omtanke är avgörande egenskaper för att lyckas som konsult hos oss.

Anställningsform: Tillsvidare (Vi tillämpar 6 månaders provanställning)
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Stockholm eller Halmstad
Resor inom tjänsten förekommer

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Grundläggande kvalifikationer
 • Mycket god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska, både tal och skrift
 • Har utbildning inom ett tekniskt område, exempelvis som civilingenjör eller högskoleingenjör
 • Säker på att skriva engagerande texter på ett korrekt sätt
 • Har några års erfarenhet från liknande tjänster som teknisk skribent
 • Stark analytisk förmåga och noggrannhet i arbete
 • Har grundläggande kunskaper i bildredigering/illustration
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
Personliga egenskaper

Som person söker vi dig som har en förmåga att sätta dig in i olika verksamhetsområden för att förstå behov och verksamhetsnytta. Du är flexibel, prestigelös och trivs med att samverka och kommunicera med andra.

Vi uppskattar att du har lätt för att ta egna initiativ och är ansvarstagande, du har grundläggande tekniska färdigheter och kan snabbt sätta dig in i nya projekt och processer.

Skinnarängskvarn & Kraft i korthet

Skinnarängskvarn & Kraft är ett startupföretag grundat 2021, bestående av ungefär 15 anställda för tillfället. Vi finns idag med kontor i Stockholm/Spånga och Halmstad.

Hos oss finner man Specialister inom Krav & Kravhantering, Projektledning och Systemteknik.

Ansökan

Har du teknikintresse, språkkänsla och social kompetens? Vill du jobba som teknisk skribent i ett konsultföretag med högt i tak och som utvecklas med dina idéer?

Om du tror att du är rätt person för oss är du välkommen med din ansökan.

Vi uppmanar dig att inte vänta med din ansökan då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att ta del av ditt CV samt personliga brev där du beskriver varför just du är rätt person för denna roll. Vi har tyvärr inte möjlighet att behandla ofullständiga ansökningar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Nina Tateladze. (nina.tateladze@skkab.se)